Home-office není prodloužený víkend!

Pocit firem, že home-office je prodloužený víkend svědčí o tom, že neumí v moderní digitální době řídit úkoly

Firmy si stěžují, že lidé doma na home-office pracují méně. Ale svádí to automaticky na zaměstnance. ale to je velmi zjednodušující a hlavním problémem je, že nejsou jasně zadané úkoly a nefunguje hodnocení, jestli lidé skutečně doma pracují méně nebo ne. Za tvrzení se tak často schovávají vedoucí, kteří neumí efektivně práci zadat a řízení lidí pro ně je především kontrola, že je vidí na židli nad prací. A to bez ohledu na to, jestli pracují efektivně.

Jistě, když je někdo doma, je kolem spousta co jiného na práci. Ale to je nakonec v práci také. Aby byla práce kdekoli efektivní, je především potřeba ji jasně zadat. Hodnocení výkonnosti se pak opře o data, o kolik déle stejné úkoly zabraly v práci a kolik zabraly na home-office. A to chce systém, který data poskytne. Efektivní systém výkazů, který položí data z home-office vedle dat z práce. Bohužel naše zkušenost ukazuje, že taková data firmy většinou ani nechtějí sbírat. S pomocí AyMINE to jde snadno, ale musí se chtít.


Až se budete zase jednou bavit s vedoucím o tom, jestli home-office ano nebo ne, tak mu navrhněte, aby začal jasně sledovat úkoly, a pak si ověří, že doma umíte pracovat minimálně stejně dobře, jako v kanceláři na židli. S AyMINE to prokážete snadno.

Hlavním smyslem systému pro řízení ale není kontrola. Systém řízení především celou správu úkolů zjednoduší. Vedoucí ví, kdo co dělá, pracovník nemusí řešit, které úkoly jsou důležitější než jiné a čemu se věnovat. Přes úkoly je přehled a to pomáhá nejenom efektivitě, ale i vztahům. Jako vedoucí ocením, že mám trvale přehled, nemusím se ptát a mohu mnohem lépe plánovat. A díky tomu, že úkoly nejsou v mailu, takže mohu i upravit priority, doplnit informace, nebo i úkol stáhnout – online a je mi přitom jedno, kde pracovník sedí.


Dejte nám kontakt, ozveme se

Jak je na tom GDPR?

Tyto stránky jsou soukromými stránkami, ale vaše odpověď spadne do firemního systému AyMINE. Z něj vás odpovíme a pokud už nic nebudete chtít, vaše údaje shovávat nebudeme.